Spletna stran | 3 min branja

V 7 korakih do pravilne prenove spletne strani - 4/7: izdelava

Damijan Vešligaj
Napisal/a: Damijan Vešligaj
V 7 korakih do pravilne prenove spletne strani - 4/7: izdelava - Kraft&WerK

Po pripravi strategije, izdelavi načrta ter oblikovanju idejne zasnove spletne strani ste pripravljeni na njeno izdelavo. Kako se je lotiti?

Prenesite si preglednico, ki vam bo v pomoč pri izdelavi vaše nove spletne strani. 

Platforma

Čas je za dokončno izbiro platforme, na kateri boste zgradili svojo novo spletno stran: na voljo so vam tako odprtokodni sistemi kot so Wordpress, Drupal, Joomla in podobni ali pa lahko ponudnik razvije CMS sistem, prilagojen vam in vašim potrebam. Najbolj pomembno je, da bo CMS dovolj prijazen za uporabo, hkrati pa omogoča dovolj prilagodljivosti, da vam ne bo treba klicati izvajalca za vsako malce bolj kompleksno operacijo.

Vsebina

Pri vnosu besedil še enkrat preverimo, ali je to tisto, kar obiskovalec pri nas išče in ga zanima: pišite razumljivo vaši ciljni publiki, koristno pa se je že v tej fazi posvetovati  s SEO specialistom, saj nam lahko ozaveščenost o principih SEO prihrani veliko dela. V vnos vsebin ne šteje zgolj priprava in vnos besedil, temveč tudi priprava vseh ostalih materialov: grafik, slik, videov ipd.

Postavitev delovne verzije

Pred objavo na strežnik (ta naj bo kar se da podoben tistemu, na katerem bo objavljena "živa" stran) namestite delovno verzijo spletne strani. To je vaše dejansko testno okolje, kjer boste preverili delovanje vseh funkcionalnosti spletne strani, ustreznost vsebin ter naredili še zadnje "fine" nastavitve. Ne pozabite onemogočiti indeksiranja testne verzije spletnim iskalnikom, saj ne želite, da kdo brska po vaši novi strani že pred objavo.

Pregled

Delovno verzijo preglejte natančno in kritično. Za pregled angažirajte čim več vaših sodelavcev, tudi tistih, ki pri razvoju spletnega mesta niso sodelovali. Saj veste, več oči več vidi.

In kako naprej?

Spletna stran je lahko izjemna, vendar vam le-ta ne pomaga, če nimate kvalitetnega obiska. Optimizacija za spletne iskalnike (SEO) je metoda, ki vas bo katapultirala na vrh rezultatov iskanja v spletnih iskalnikih. O tem pa naslednjič v kratkem zapisu o optimizaciji spletne strani!

Ne pozabite: samo za vas smo pripravili edinstveno preglednico, s katero boste lažje in bolj učinkovito sledili prenovi vaše spletne strani. Snemite svoj izvod tukaj!
New Call-to-action